۶ دلیل گاز گرفتن پرندگان خانگی

پرنده ای که شما را گاز می گیرد همیشه به این معنی نیست که آنها سعی دارند به ما صدمه بزنند. پرندگان به دلایل مختلفی از منقار قوی خود استفاده می کنند. تنها زمانی که از نوک خود برای خشونت استفاده می¬کنند، باید نگران باشید. اگر فکر می کنید رفتار پرنده شما بسیار تهاجمی شده است، در این مطلب به دلایل آن اشاره خواهیم کرد:

منقار پرنده ها ابزار قدرتمندی است، البته که همه پرندگان خانگی گاز نمی‌گیرند، تفاوت قابل‌توجهی میان یک نوک زدن همراه با بازیگوشی و یک گاز تهاجمی وجود دارد. آنها از منقار خود برای جویدن غذا، بالا رفتن از قفس و شکستن اجسام سخت استفاده می کنند. وقتی پرنده خانگی ما تا این حد پرخاشگر می شود، بسیار مایوس کننده است. صرف نظر از این، داشتن پرنده ای که هر لحظه امکان گاز گرفتن دارد خیلی نگران کننده است، شما باید متوجه شوید که چرا آنها این کار را انجام می دهند و یاد بگیرید چگونه با آنها رفتار کنید.

۱- ترس

رایج ترین دلیل گاز گرفتن پرندگان خانگی ترس است. جوجه پرندگان اگر دائماً با آنها در تماس نباشید، تمایل به ترس از انسان در انها بوجود میآید. اگر پرنده خود را وقتی بالغ است خریداری کرده اید، ممکن است به دلیل بد رفتاری هایی که قبلا با او شده است، یاد گرفته است که دستان انسان­ها ایمن نیستند. حتی پرندگانی که به خوبی اجتماعی شده اند و اصطلاحا دستی شده اند نیز گاهی می ترسند. بسیار مهم است که اعتماد پرنده خود را به دست آورید و به آنها بفهمانید که نیازی نیست از شما یا افراد دیگر بترسند.

۲- رفتار جوجه پرنده ها

اگر یک پرنده جوان دارید، احتمالا آنها اصلاً سعی در صدمه زدن به شما را ندارند. بچه پرندگان شبیه بچه های انسان یا توله سگ­ها هستند و از دهان خود برای کشف دنیای اطرافشان استفاده می کنند. به پرندگان جوان باید حد و مرزها را آموزش داد. اگر پرنده دیگری ندارید که به که به جوجه پرنده شما بیاموزد که خیلی محکم گاز می گیرند، باید به آنها بیاموزید که گاز گرفتن می تواند دردناک باشد. به خاطر داشته باشید که جوجه پرنده ها از منقارشان برای چنگ زدن به صاحب خود و بالا رفتن از آنها استفاده می کنند. اگر خیلی سریع دست خود را کنار بکشید، آنها متوجه می­شوند که باید سریعتر حرکت کنند و دفعه بعد با شدت بیشتری گاز بگیرند. همیشه آهسته حرکت کنید و هنگام آموزش جوجه پرندگان آرام باشید.

۳- کنترل

پرندگان تقریباً همیشه آماده نوک زدن هستند. پرندگان خانگی تفاوتی با بقیه پرنده ها ندارند و از نوک زدن به عنوان راهی برای دفاع از قلمرو و موقعیت استفاده می کنند. قلمرو در دنیای پرندگان خانگی معمولاً قفس آنها یا انسانی است که آنها با او ارتباط قوی دارند. برخی از پرندگان یاد می‌گیرند که وقتی نوک می­زنند به آنچه می‌خواهند می‌رسند، چه با تماشای شما که از درد فریاد می­زنید یا به این دلیل که بعد از گاز گرفتن دوباره در قفس خود قرار می‌گیرند. آنها همچنین ممکن است از گاز گرفتن برای جلوگیری از مواردی مانند کوتاه کردن ناخن های خود استفاده کنند.

۴- جفت گیری

بسیاری از پرندگان بالغ از نظر جنسی زمانی که در حالت جفت گیری هستند، پرخاشگر می شوند. آنها بسیار بیشتر از جفت خود محافظت می­کنند و همینطور به قلمرو خود حساس تر می­شوند. نوک زدن و گاز گرفتن­های آنها می­تواند به دلیل ترشحات هرمونی انها در این مرحله باشد.

۵- پزشکی

پرندگان هم مثل ما مریض می شوند. حیوانی که حال خوبی ندارد ممکن است گاز بگیرد تا به شما بفهماند دهد که نمی خواهد تنها بماند. با این حال، هر گونه تغییر در رفتار پرنده شما باید توسط دامپزشک ارزیابی شود تا هرگونه بیماری را بررسی کند.

۶- بازی کردن

این غیر طبیعی نیست که پرندگان در طول بازی گاز بگیرند. آنها بیش از حد هیجان زده می شوند و واقعا قصد ندارند آنقدر محکم گاز بگیرند که به شما صدمه بزند. سعی کنید به زبان بدن پرنده خود توجه کنید و در صورت عصبانیت یا ناراحتی آنها، زمان بازی را کوتاه تر کنید.

یک پاسخ

  1. سلام من گرینچیک دارم ۳ ساله باهام زندگی میکنه بعد دیروز لاک زدم بعد هی میخواست منو گاز بگیره منم لاکمو پاک کردم ولی هنوز همش گاز های دردناک میگیره چیکار کنم؟؟؟؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *